NA Performance Issues

Has anyone playing on NA been struggling with performance issues (FPS drops, Ping spikes) as of late? I’ve been noticing very frequently that there is a message stating that the NA server is under heavy load and not recommended. My game is stuttering like mad, almost like a stop motion film…virtually unplayable. My sound is also crazy jittery when the issue presents itself. I have looked at Ping Plotter but don’t really know what to expect as I haven’t used it until now. My in game FPS seems to jump all over the place when I’m having issues but my ping doesn’t change much outside of 30-40ms.

As a bit of an insomniac I will randomly not sleep at night and have played quite late into the night and early morning and as the number of players drops my performance increases until it is back to normal.

I have a Ryzen 2700 and NVIDIA RTX 2070super and I play on High settings on a 27″ 1440p monitor. I typically am in the 150ish FPS range until I get performance issues. I really don’t think this is a hardware issue as I’ve played this game for many years, since before my current hardware and have only been randomly having issues the last two months or so. It seems like the issue will plague me for a couple of weeks and then suddenly go away only to pop back up after a month.

I reached out to WG two days ago, but haven’t heard back and honestly don’t expect much outside of the typical troubleshooting steps. I just want to know if I’m alone on this or not. I don’t run any mods so that shouldn’t be causing an issue. Honestly I haven’t changed anything in the last few months on my PC. I’ve also read that the server is located in Chicago? which I’m only a few hours from so I wouldn’t think that location would cause any issues.

If anyone has had the same issue and/or found a solution I’m all ears as I feel like I’m just wasting premium time as of right now.

Thanks!

submitted by /u/RaceConditionUnknown
[link] [comments]

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.